FOTOGRAFIE TIPS & TRUCS
illustraties © Csilla Csoke
Deze website kan niet compleet worden weergegeven! U heeft geen of een verouderde versie van Flash Player geinstalleerd!
...............................................................................................................................................
REEKSOPNAMEN (CONTINU OPNAME)

Elk fototoestel heeft een afdrukvertraging: de benodigde tijd tussen het drukken op de opnameknop en het daadwerkelijk nemen van de foto door de camera. Door deze vertraging lukt het niet altijd om de foto op het juiste moment te maken, met name bij het fotograferen van (snel) bewegende onderwerpen, zoals:
  • Spelende kinderen
  • Bewegende dieren (vogels)
  • Lopende/wandelende mensen
  • Actie- en sportfoto`s
  • Bewegende landschappen, bijvoorbeeld de zee
De oplossing is erg simpel die bijna elk fototoestel ook biedt: reeksopnamen maken in plaats van enkel beeld. In deze modus worden continue opnamen gemaakt wanneer je de ontspanknop ingedrukt houdt. Raadpleeg de handleiding van je camera hoe deze functie (indien beschikbaar) werkt.

Deze functie kan je ook uitstekend gebruiken voor portretfoto`s, als je model moeite heeft met gefotografeerd te worden. Vraag hem of haar gewoon naar je toe te lopen of van links naar rechts te draaien en maak tussentijds continu opnamen. Wees creatief!

terug